Citroën heeft er een nieuwe MPV bij. Naast de Berlingo, C3 Picasso, C4 Picasso en de C8 staat vanaf augustus de Nemo Multispace in de showroom. De nieuwe loot aan de stam is met een prijs van 13.990 euro meteen de goedkoopste.

De Citroën Nemo Multispace is de MPV-versie van het bestelautootje Nemo. Die is op zijn beurt weer het broertje van de Peugeot Bipper en Fiat Fiorino. Van die laatste bestaat al enige tijd een luxere personenautoversie, de Qubo.

De Citroën Nemo Multispace is verkrijgbaar met slechts een motor, een 1.4 benzinekrachtbron met 75 pk. De CO2-uitstoot van 157 g/km is goed voor een energielabel C. Over de prestaties zullen we het maar niet hebben maar daar koop je de auto ook niet voor. De Nemo koop je voor de ruimte en dat biedt ‘ie genoeg. De kofferruimte heeft standaard 356 liter in de aanbieding, met de achterbank omlaag groeit de laadruimte tot 884 liter. Als je de achterbank eruit haalt dan staat er maar liefst 2.500 liter laadruimte tot je beschikking.

De Nemo Multispace kent slechts een uitvoering, die voor 13.990 euro in de prijslijst staat. Standaard krijg je dan elektrisch bedienbare ramen vóór, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening. Op de korte optielijst staan onder andere een handbediende airco, radio/cd-speler en parkeersensoren. Begin augustus staat de Nemo Multispace in de showroom.