De Citroën C3 Picasso, Mercedes E-Klasse, Opel Astra, Peugeot 3008, Skoda Yeti, Toyota iQ en Volkswagen Polo zijn de genomineerden voor de titel Auto van het Jaar 2010. Deze modellen werden door de jury geselecteerd uit een lijst van 33 nieuwkomers.

De jury van de Auto van het Jaar-verkiezing heeft zeven genomineerden geselecteerd die nog kans maken op de titel Auto van het Jaar 2010. Dat zijn de Citroën C3 Picasso, Mercedes E-Klasse, Opel Astra, Peugeot 3008, Skoda Yeti, Toyota iQ en de Volkswagen Polo.

Enkele opvallende achterblijvers zijn de BMW X1, Ford Ka, Honda Insight, Mazda 3 en de Toyota Prius. Op maandag 30 november maakt de organisatie van de verkiezing bekend wie de titel van de Opel Insignia mag overnemen. De kans is aanwezig dat Opel de prijs voor het tweede achtereenvolgende jaar binnenhengelt.

De auto’s worden de komende weken door 59 juryleden uit 23 landen aan de tand gevoeld op circuits in Duitsland, Engeland, Italië en Spanje. Nederland stuurt drie journalisten naar de verkiezing. Elk jurylid heeft 25 punten te verdelen met een maximum van 10 per auto.