Chrysler en Dodge worden in de toekomst niet buiten Noord-Amerika verkocht. Het merk Jeep blijft als enige van het concern wereldwijd opereren. Dat melden bronnen dichtbij de kwestie aan persbureau Reuters.

Morgen maakt Fiat-topman Sergio Marchionne zijn masterplan voor Chrysler bekend. Chrysler moet weer een winstgevend bedrijf worden en daarom verdwijnt het hoofdmerk in alle landen buiten Noord Amerika van de markt. Ook Dodge is niet rendabel. De afgelopen jaren werd negentig procent van alle Chryslers en Dodges in Amerika verkocht.

Voor Jeep ziet Fiat wel kansen en dat merk zal zijn sterke naam de komende jaren verder gaan uitbouwen, ook op markten waar Jeep nog niet actief is. Voor Chrysler en Dodge is een toekomst in Noord Amerika weggelegd, met zuinige en schone modellen die zijn gestoeld op Fiat-techniek.

Chrysler en Lancia gaan in de toekomst veel techniek delen, te beginnen met het nieuwe onderstel van de volgende generatie 300C. Lancia zal op dit achterwielaangedreven platform de opvolger van de Thesis ontwikkelen. Morgen weten we meer over de plannen van Fiat van Chrysler en dan horen we of alle speculaties waarheid worden.