Renault blaast het merk Gordini nieuw leven in. Het merk geeft volgende week dinsdag een persconferentie waarin de details bekend worden gemaakt.

De geruchten gaan al langer maar nu heeft Renault het officieel bevestigd: Gordini komt terug als merk. Het was de naam die snelle modellen van Renault en Simca in het verleden droegen. De Renault 8 Gordini is het meest bekende model (foto’s).

Renault maakt alle details volgende week op een persconferentie bekend. Dan zal ook duidelijk worden hoe de Fransen Gordini gaan positioneren ten opzichte van de RS-modellen. Volgens de geruchten staat er in ieder geval een Twingo Gordini in de planning. Fiat heeft het merk Abarth onlangs nieuw leven ingeblazen en er staat in de vorm van de 500 Abarth al direct een flinke concurrent klaar voor de eventuele Twingo Gordini.

Amedee Gordini (1899 tot 1979) was een Italiaanse coureur die een tuningbedrijf in Frankrijk oprichtte. Gordini racete onder andere in de 24 uur van Le Mans. Hij verbouwde diverse Renaults en Simca’s, waaronder de Renault 8 die zelfs een eigen raceklasse kreeg.