Porsche presenteert op de aanstaande autoshow van Los Angeles de Boxster Spyder. Deze puristische Boxster is meteen de lichtste Porsche in het gamma van het sportwagenmerk.

De Porsche Boxster Spyder is het nieuwe topmodel in de Boxster-reeks. De 3.4 zescilinder met directe inspuiting in de Spyder heeft 10 pk meer dan het blok in de Boxster S, waarmee het totaal op 320 pk komt. Met 1.275 kg is de Spyder de lichtste Porsche in de line-up van het merk.

Dat moet garant staan voor leuke prestatiecijfers, zou je zeggen. En dat klopt. De sprint van 0 naar 100 km/u raffelt de Spyder af in 4,8 seconden en pas bij 267 km/u houdt de auto op te versnellen. Voor deze prestatiecijfers moet je wel een PDK-automaat bestellen met ‘launch control’. Volgens Porsche consumeert de Spyder elke 100 km 9,3 liter brandstof (1 op 10,7).

De Spyder is primair ontworpen voor rijden in de open lucht dus het dakje stelt niet al te veel voor. Een ingewikkelde kapconstructie zorgt alleen maar voor extra gewicht. De carrosserie van de Spyder is zo ontworpen dat je met hoge snelheden comfortabel ‘open’ kunt rijden. In februari komt de auto op de markt, prijzen zijn nog niet bekend.

Bekijk de video van de Porsche Boxter Spyder »