BMW gaat de rondetijden op de Nordschleife aanscherpen met de M3 GTS. Hoewel de nadruk op circuitgebruik ligt komt de auto volgend jaar ‘gewoon’ in de showroom te staan.

De GTS is het compromisloze topmodel van de BMW M3. Je zou de GTS kunnen zien als de opvolger van de CSL. Alles in deze auto is gericht op maximale prestaties op het circuit. De auto is ontdaan van ‘overbodige’ zaken als een achterbank en airconditioning om zoveel mogelijk gewicht te besparen.

BMW monteert twee lichtgewicht racestoelen in de GTS en achterin een rolkooi. De auto weegt door de diverse aanpassingen nog maar 1.490 kilo. De lichtgewicht 19 inch lichtmetalen wielen doen ook een duit in het zakje.

BMW heeft de V8 uit de M3 opgeboord tot 4,4 liter waardoor het vermogen toeneemt tot 450 pk. Uiteraard heeft het Beierse merk ook de remmerij en het uitlaatsysteem aangepast. Die laatste is geheel uit titanium vervaardigd. De wielophanging is instelbaar om het maximale uit het circuit te halen. Ook de ‘splitter’ onder voorbumper en de achterspoiler zijn af te stellen. De komende maanden zal de GTS veelvuldig op de beroemde Nordschleife te vinden zijn. Na de zomer komt de auto naar Nederland.