Brilliance BS4 crashtest

De importeur van het Chinese merk Brilliance voor de Benelux is failliet. Het in Luxemburg gevestigde bedrijf heeft te veel last van de crisis, de slechte naam van Brilliance en te hoge prijzen van de modellen.

HSO Motors Europe, de importeur van het Chinese merk Brilliance voor de Benelux, heeft faillissement aangevraagd. De economische crisis heeft het bedrijf de das om gedaan maar ook de slechte reputatie van het Chinese merk is een van de oorzaken. In Nederland heeft de importeur niet eens de kans gehad om het merk uit te rollen.

Daar kwam bij dat de modellen te duur waren voor de West Europese klanten. Er is weinig hoop op een doorstart, hoewel er nog gesprekken lopen met diverse partijen om de import van Brilliance een vervolg te geven in de Benelux.

Brilliance kreeg in West Europa weinig voet aan de grond door de slechte resultaten van de BS4 sedan in de testcrash van de Duitse consumentenorganisatie Adac. De Chinezen hebben daarna verbeteringen doorgevoerd maar toen was het kwaad al geschied. Eerder probeerde het Belgische autobedrijf Cardoen het merk Brilliance te verkopen in België en Nederland maar ook die poging mislukte.