Carl-Peter Forster

UPDATE: General Motors heeft het vertrek van Carl-Peter Forster inmiddels bevestigd. Er wordt extern naar een nieuwe CEO gezocht. Volgens media als Automotive News en The Wall Street Journal wordt Forster tijdelijk vervangen door Nick Reilly. GM’s Bob Lutz zou de Raad van Toezicht bij Opel gaan voorzitten en de reorganisatie gaan leiden.

Carl-Peter Forster, de topman van General Motors Europe, stapt op. Dat melden diverse media. Zijn positie was onhoudbaar geworden nadat hij openlijk de beslissing van General Motors betreurde om Opel niet te verkopen aan Magna.

Carl-Peter Forster stapt op bij General Motors. De topman van Opel lag in de clinch met het bestuur van GM in Detroit nadat hij zich kritisch uitliet over het besluit van General Motors om Opel niet te verkopen aan Magna maar zelf te houden.

Forster was een groot voorstander van de overname door Magna. Hij zou onder de nieuwe eigenaar aanblijven als topman van Opel. Het besluit van GM om de verkoop onverwachts te annuleren viel dan ook niet in goede aarde bij Forster.

Wie de gevallen topman gaat opvolgen is nog niet bekend. In de Duitse media circuleren twee namen, die van Nick Reilly en John Smit. Reilly was lange tijd verantwoordelijk voor de Aziatische divisie van GM en staat bekend als een harde saneerder. Smit begeleide de reorganisatie bij GM in Amerika. Forster was sinds 2004 topman van GM Europe, daarvoor was hij bestuursvoorzitter bij Opel.