Na de Mitsubishi iMiEV en Peugeot iOn komt Citroën met de laatste auto van de elektrische drieling. De C-Zero is een volledig elektrisch aangedreven auto en komt eind volgend jaar op de markt.

Peugeot en Citroën pikken een aardig graantje mee van de kennis die partner Mitsubishi heeft op het gebied van elektrische mobiliteit. Op basis van de Mitsubishi iMiEV komen Peugeot en Citroën allebei met een eigen model. Peugeot onthulde eerder al de iOn, nu komt Citroën met de C-Zero.

De C-Zero komt technisch en optisch bijna geheel overeen met de Mitusbishi en Peugeot. Dat betekent dat een 64 pk sterke elektromotor zorgt voor de aandrijving. Het maximale vermogen is tussen 3.000 en 6.000 tpm beschikbaar. Het koppel bedraagt 180 Nm.

Een accupakket, bestaande uit lithium-ion batterijen, is in het midden van de auto gemonteerd. In zo’n zes uur tijd laad je de accu’s volledig op, via een snellader is het mogelijk om in dertig minuten de accu’s voor tachtig procent vol te laden. De C-Zero heeft een actieradius van 130 kilometer. In het vierde kwartaal van 2010 komt de elektrische Citroën naar Nederland.