Seat Ibiza Cupra, FR en Bocanegra

Het heeft even geduurd maar eindelijk zijn de potente versies van de Ibiza gearriveerd in Nederland. De Ibiza FR is er vanaf 22.495 euro en de nog snellere Cupra staat voor 24.995 euro in de prijslijst.

Seat introduceert in een klap twee sportieve modellen van de Ibiza; de FR en de Cupra. Beiden zijn te bestellen in de speciale Bocanegra-uitvoering, waarbij auto wordt voorzien van een dreigende zwarte neus, centrale uitlaatpijp en andere bijzondere uiterlijkheden. De meerprijs van de Bocanegra bovenop de FR- of Cupra-uitvoering bedraagt 1.000 euro. Er is wel een beperking, de Bocanegra wordt slechts in twee kleuren geleverd: wit en rood.

De FR is het sportieve instapmodel. Deze heeft de 150 pk sterke 1.4 TSI aan boord, gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt slechts 7,6 seconden en bij 212 km/u houdt de FR het voor gezien. De prijs van de FR bedraagt 22.495 euro voor de driedeurs SC, de vijfdeurs kost 200 euro meer.

Wil je meer vermogen dan is er de Cupra, die voor 24.995 euro in de prijslijst staat. Van de Cupra is geen vijfdeursuitvoering verkrijgbaar. Het topmodel van de Ibiza-reeks heeft een 1.4 TSI-motor met maar liefst 180 pk aan boord. Het sprintje van 0 naar 100 km/u is in 7,2 seconden achter de rug. De Cupra heeft een topsnelheid van 225 km/u. Een XDS elektronisch sperdifferentieel houdt de voorwielen in het gareel. De Ibiza Cupra, FR en Bocanegra zijn per direct verkrijgbaar.