Kia maakt de vanafprijzen van de Venga bekend. De nieuwe compacte MPV is er vanaf 14.995 euro. Het merk biedt de auto dit jaar tegen een introductieprijs aan, per 1 januari stijgen alle uitvoeringen 800 euro in prijs.

Kia levert de nieuwe Venga tot het eind van het jaar voor een lage introductieprijs. De MPV heeft een vanafprijs van 14.995 euro. Voor dat bedrag rolt de dealer een 1.4 in X-pect-uitvoering de showroom uit. De prijslijst van de dieselmodellen start bij 17.495 euro, dat is dan de 1.4 CRDi.

Hoeveel Kia vraagt voor de Venga met 1.6 benzine- of dieselmotor maakt het merk pas later bekend. Wel is duidelijk dat de prijzen na 1 januari met 800 euro omhoog gaan. Ook de omvang van de standaarduitrusting is nog niet helemaal duidelijk maar die zal overeen komen met die van de Soul.

Kia meldt wel dat alle Venga-uitvoeringen een EcoDynamics-behandeling hebben ondergaan. Dat houdt in dat een start/stop-systeem, energiebesparende dynamo, banden met lage rolweerstand een schakelindicator standaard zijn. Ondanks deze brandstofreducerende maatregelen valt alleen de Venga met 1.4 benzinemotor in de twintig procent bijtellingscategorie.