Saab-dealers VS moeten sluiten

Van de 218 Saab-dealers in de Verenigde Staten moeten 81 hun deuren sluiten als gevolg van de overname van het merk door Koenigsegg. De resterende 137 dealers blijven open indien de verkoop door General Motors doorgaat.

Een General Motors-woordvoerder heeft bekend gemaakt dat het bedrijf brieven heeft verzonden aan 81 Saab-dealers in de V.S. Daarin staat dat hun dealerschap wordt beëindigd zodra de verkoop van het merk Saab door GM aan de Koenigsegg Groep wordt afgerond. Het is de bedoeling dat het eind november zover is.

Op het moment dat Saab betalingsbescherming kreeg onder de ‘Chapter 11’-wetgeving (een soort Amerikaanse variant op onze surséance van betaling) hebben alle Amerikaanse Saab-dealers al een beëindigingsovereenkomst getekend. Hun contract met GM loopt dus hoe dan ook af. De 137 te behouden dealers krijgen echter een nieuw contract van Saab Cars North America, een nieuw bedrijf onder de vleugels van Koenigsegg.

De baas van Saab Cars North America, Mike Colleran, legt uit dat de selectie van dealers heeft plaatsgevonden op basis van locatie, winstgevendheid en de toekomstplannen die Koenigsegg heeft met Saab. “We hebben een netwerk geselecteerd dat ons de beste mogelijkheid geeft om geld te verdienen.”