Mercedes neemt het kampioensteam Brawn GP over en doopt het om tot Mercedes GP. Welke coureurs voor de nieuwe renstal gaan rijden is niet nog niet bekend.

Mercedes neemt een belang van 75,1 procent in Brawn GP, het team dat dit jaar zowel de constructeurstitel als de rijderstitel in de Formule 1 binnensleepte. De naam Brawn GP verdwijnt daarmee na slechts een jaar weer van de startgrid. Het team wordt omgedoopt tot Mercedes GP.

24,9 procent van de aandelen blijft in handen van Ross Brawn en Nick Fry, de drijvende krachten achter de renstal die vorig jaar rond deze tijd nog de naam Honda droeg. McLaren gaat op eigen voet verder, het bedrijf koopt de veertig procent van de aandelen die Mercedes in handen had weer terug. Wel blijft McLaren tot 2015 gebruik maken van motoren van het Duitse merk.

Welke coureurs voor Mercedes GP gaan rijden is nog niet helemaal duidelijk. Wereldkampioen Jenson Button heeft nog geen overeenstemming bereikt met zijn team over 2010. Voor Mercedes zal het belangrijk zijn om de Brit te behouden omdat het team dan volgend jaar met de nummers 1 en 2 op de startgrid mag staan. Wel is zeker dat Rubens Barrichello het team verlaat, hij heeft een contract getekend bij Williams.