Mercedes SLS AMG

De orderboeken voor de Mercedes SLS AMG zijn geopend. De sportauto met vleugeldeuren is te koop vanaf 242.976 euro. Haast is geboden want het grootste deel van de zestig beschikbare exemplaren voor 2010 is al verkocht.

Mercedes heeft de SLS AMG in de prijslijst gezet. De nieuwe supersportauto van de Duitsers kost minimaal 242.976 euro. In 2010 komen er zestig exemplaren naar Nederland maar het grootste deel daarvan heeft al koper gevonden.

Voor de overige exemplaren opent Mercedes de orderboeken. De levering van de SLS start in het voorjaar van 2010. In Duitsland zijn alle beschikbare exemplaren nu al uitverkocht, daar was de prijs van de sportauto al eerder bekend. De spectaculaire vleugeldeuren, de 6,2 liter V8 en de zeventraps – op de achteras geplaatste – automaat met dubbele koppeling spreekt tot de verbeelding bij veel kopers.

Mercedes maakt melding van een ‘omvangrijke standaarduitrusting’ maar de optielijst biedt genoeg mogelijkheden om de prijs flink op te krikken. Zo kun je een keramisch remsysteem of een Bang & Olufsen surroundsysteem bestellen.