Het productiemodel is nog niet eens onthuld maar Dacia stuurt de nieuwe Duster al direct de sneeuw in. De foto’s van deze race-uitvoering zijn de eerste officiële beelden van het nieuwe model.

Binnenkort onthult Dacia de Duster, de eerste SUV van het budgetmerk. Om de introductie kracht bij te zetten laten de Roemenen alvast deze afbeeldingen zien van een Duster in race-uitmonstering. De auto zal deelnemen in de Trophee Andros, een ijsrace die wordt gehouden in Frankrijk.

De race-Duster heeft een drieliter V6 onder de motorkap liggen met 350 pk en 360 Nm. De auto zal worden bestuurd door niemand minder dan Alain Prost, een van de succesvolste Formule 1-coureurs allertijden. Prost won de ijsrally al verschillende keren met een Toyota.

Het uiterlijk van de Duster is geen verrassing meer, eerder al lekten foto’s uit waarop de SUV in volle glorie te zien is. De zescilinder uit de race-uitvoering vinden we niet terug in het productiemodel, wel de bekende 1.5 dCi dieselmotor en de 1.6 benzinemotor uit de Logan en Sandero.