Jenson Button

Wereldkampioen Jenson Button gaat bij McLaren aan de slag. De Brit heeft een meerjarig contract bij het team getekend. Met de komst van Button rijden er nu twee wereldkampioenen bij McLaren.

McLaren rijdt komend seizoen met de nummers 1 en 2 op de auto. Wereldkampioen Jenson Button heeft voor ‘meerdere jaren’ getekend bij het Britse team. Hij wordt daar de teamgenoot van Lewis Hamilton, de wereldkampioen van vorig jaar.

Button zegt ‘dankbaar’ te zijn voor wat hij heeft bereikt bij Brawn GP maar wil graag een nieuwe uitdaging. Met de komst van Button wordt McLaren een volledig Brits team nu Mercedes zich terug heeft getrokken uit McLaren. De Duitsers kochten het team van Brawn en maken daarmee een ‘tegenovergestelde move’. McLaren beschikt nog wel over motoren van Mercedes.

De bevestiging van Button heeft als gevolg dat oud-wereldkampioen Raikkonen stopt in de Formule 1. Raikkonen, die zijn plek bij Ferrari moest afstaan aan de Spanjaard Fernando Alonso, heeft afgelopen jaar gezegd dat hij alleen voor McLaren of Ferrari wil rijden. De Fin houdt de deur nog wel op een kier voor een rentree in 2011.