Volkswagen koopt een fabriek van de failliete carrosseriebouwer Karmann. Vanaf 2011 gaat Volkswagen nichemodellen bouwen in de verlaten productiefaciliteit in Osnabrück.

De Karmann-fabriek in het Duitse Osnabrück is gered. Volkswagen heeft de grond, de gebouwen en de complete productie-uitrusting van de failliete carrosseriebouwer gekocht. In 2011 moet de fabriek weer in op volle toeren draaien. Tot 2014 wil Volkswagen 1.000 werknemers aantrekken.

Karmann ging in april van dit jaar failliet omdat nieuwe orders uitbleven. De Mercedes CLK was in juni dit jaar het laatste model dat in Osnabrück van de band liep. Karmann heeft inmiddels in afgeslankte vorm een doorstart gemaakt maar de productiefaciliteiten zijn niet langer nodig. Het is niet bekend hoeveel Volkswagen heeft betaald voor de productiefaciliteiten.

Volkswagen is de tweede fabrikant in korte tijd die ‘profiteert’ van het omvallen van een carrosseriebouwer. Fiat kocht eerder dit jaar al de fabrieken van Bertone nabij Turijn. Ook Bertone maakte een doorstart zonder productiefaciliteiten.