Jenson Button is de nieuwe wereldkampioen Formule 1. De Brit finishte als vijfde in de Grand Prix van Brazilië en dat was meer dan genoeg om een race voor het einde de wereldtitel binnen te slepen.

Terwijl McLaren en Ferrari 2009 als een verloren seizoen beschouwen straalt Brawn GP met Jenson Button. De Brit haalt in Brazilië zijn eerste wereldtitel binnen en zijn team de constructeurstitel. Een ongelooflijke prestatie van een F1-team dat afgelopen winter nog vreesde voor het voortbestaan.

In de chaotische Grand Prix in Sao Paulo kwam Button als vijfde over de streep. Zijn grootste concurrenten Sebastian Vettel en Rubens Barrichello finishten als vierde en achtste, niet genoeg om Button nog te bedreigen. Mark Webber wint overtuigend de race maar alle aandacht is voor Jenson Button. In de Grand Prix van Abu Dhabi, die over twee weken het seizoen afsluit, worden alleen nog de troostprijzen verdeeld.

Teambaas Ross Brawn won met Benneton en Ferrari vele wereldtitels maar dit moet z’n mooiste zijn. Met zijn eigen team sleept hij beide wereldtitels binnen. De Engelsman nam afgelopen winter het Formule 1-team van Honda over nadat het Japanse merk de stekker eruit trok.