Dodge komt met enkele verbeteringen voor de Caliber, de eigenwijze hatchback van het merk in het C-segment. Een vernieuwd dashboard en een nieuwe dieselmotor moeten de Amerikaan aantrekkelijker maken voor de Europese markt.

Dodge pakt een van de grootste minpunten van de Caliber aan: het goedkoop aandoende dashboard. Dat bestond uit harde materialen en de vormgeving en bouwkwaliteit waren bedroevend. Het merk zette het ontwerpteam opnieuw aan het werk en ziehier het resultaat.

Dodge spreekt van betere en zachter aanvoelende materialen, een vernieuwd design met chromen accenten en meer opbergmogelijkheden. De deurpanelen en de middentunnel zijn eveneens herzien en het climate control-systeem is verbeterd.

De Dode Caliber krijgt in het nieuwe modeljaar twee andere motoren. De 1.8 benzinemotoren maakt plaats voor de ‘world engine’ met 2,0 liter cilinderinhoud, die 156 pk levert – vier procent meer dan de huidige motor. Belangrijker nog is de nieuwe 2.2 dieselmotor, die met 163 pk en 320 Nm zestien procent meer vermogen en drie procent meer koppel levert. Het verbruik neemt met vijf procent af en de CO2-uitstoot met drie procent.

Helaas is er niet alleen maar goed nieuws, de snelle SRT4 met 2.4 turbomotor verdwijnt uit het gamma. Als schrale troost komt Dodge met een Sport Appearance-pakket, met 18 inch lichtmetalen wielen en sportievere vering en besturing. Alle nieuwtjes presenteert het Amerikaanse merk op de IAA in Frankfurt, die op 15 september van start gaat.