Je leest het goed. Chrysler meldt eindelijk weer eens goed nieuws over z’n productie-aantallen. Het concern verhoogt de productie van de Dodge Caliber, een model dat profiteert van de sloopregeling in de Verenigde Staten.

Chrysler gaat de productie van de Dodge Caliber verhogen, dat meldt Automotive News. Het concern, dat in juni werd ingelijfd door Fiat, voegt een tweede shift toe in de fabriek in Belvidere – ten noordwesten van Chicago. De autobouwer trekt 850 tijdelijke werknemers aan.

Vanaf begin oktober tot eind december moeten er zo’n 10.000 extra Calibers worden gebouwd. De productie-aantallen van de Jeep Compass en Patriot, die in dezelfde fabriek worden gebouwd, blijven gelijk. Wel verhoogt Chrysler de productie van diverse modellen in andere fabrieken. In totaal gaat het om 50.000 extra geproduceerde auto’s dit jaar.

De vraag naar de Dodge Caliber is flink gestegen door de sloopregeling in de Verenigde Staten. De compacte hatchback is naar Amerikaanse maatstaven erg zuinig waardoor de ‘cash for clunkers’-bonus behoorlijk oploopt. Chrysler zegt de marktomstandigheden goed in de gaten te houden en tijdig te reageren op een eventuele afname van de vraag naar het model.