Peugeot introduceert een personenuitvoering van z’n kleinste besteller op de Nederlandse markt, de Bipper. Deze gaat door het leven als Bipper Tepee en komt in slechts een uitvoering.

De Peugeot Bipper Tepee kun je zien als een alternatief voor mini-MPV’s. De Fiat Fiorino Qubo en Citroën Nemo Multispace, de tweelingbroertjes van de Peugeot, gingen hem al voor. Met een lengte van 3,96 meter is de Bipper lekker compact. Toch biedt hij een bagageruimte van 356 liter, die zelfs groeit tot 884 liter met de achterbank omlaag.

De Bipper Tepee komt in slechts een uitvoering met 1,4 liter benzinemotor en vijfversnellingsbak. Deze motor levert 75 pk en 118 Nm koppel. Verwacht geen vlotte prestatietijden, de bestelwagenvariant heeft met deze motor al vijftien seconden nodig om vanuit stilstand 100 km/u te bereiken. De Tepee zal daar door zijn iets hogere gewicht nog iets bij optellen.

De prijs van de Tepee 1.4 bedraagt 13.990 euro. Standaard is de auto voorzien van centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrische ramen vóór, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, twee schuifdeuren achter, airbag voor de bestuurder en passagier, zijairbags en ABS. Een handbediende airco en een audiosysteem staan op de optielijst. De Bipper Tepee staat nog deze maand bij de dealer.