Het was te verwachten: de nieuwe DCS-automaat met dubbele koppeling vindt ook zijn weg naar de Citroën C-Crosser. Het merk voert tegelijkertijd enkele wijzigingen in het interieur door.

Peugeot introduceerde eerder deze week de volledig nieuwe DCS-automaat met dubbele koppeling in de 4007. Nu krijgt zijn technisch identieke broertje, de C-Crosser, de nieuwe automaat ook. Het is de eerste Citroën met een dergelijke versnellingsbak. Voorlopig is DCS alleen verkrijgbaar in combinatie met de 2.2 dieselmotor.

Net als in de Peugeot kan de bestuurder kiezen voor twee schakelprogramma’s – normaal of sportief – en een handmatige modus, hiervoor heeft de C-Crosser DCS (Dual Clutch System) flippers aan het stuur. Wat de prestaties zijn van het model meldt Citroën niet, wel het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Die bedragen respectievelijk 7,3 l/100 km (1 op 13,7) en 192 g/km.

Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om een aantal wijzigingen in het interieur van de C-Crosser door te voeren. Het merk gebruikt andere materialen en het instrumentenpaneel straalt meer luxe uit door de toepassing van chromen accenten. Ook voegt het merk twee nieuwe lakkleuren aan het assortiment toe. De C-Crosser 2.2 HDiF is er als Dynamique voor 42.890 euro en als luxe Exclusive voor 52.055 euro, hij staat per direct in de showroom.