Citroën Revolte

Citroën wilde de wereld in spanning houden tot de start van de IAA in Frankfurt volgende week maar dat is niet gelukt. Een hele rits foto’s van de Revolte, zoals de conceptcar heet, is op internet terecht gekomen.

Citroën stuurde eerder al twee teasers de wereld in van de geheimzinnige conceptcar, die nogal wat vraagtekens opriep. Nu weten we dat het showmodel de naam Revolte heeft en het DS-merklogo draagt, waarmee Citroën aangeeft dat dit model in de toekomst onderdeel zou kunnen worden van de ‘premium’-modellijn.

De Revolte is onmiskenbaar een revival van de legendarische 2CV. Kijk maar eens naar de grille, de vouwen en vorm van de motorkap, de halve cirkel-vorm over de zijkant, de achterklep en het roldakje, allemaal elementen van de oude ‘eend’. Verder lijken de ontwerpers de vrije hand te hebben gekregen, in de koplampen is bijvoorbeeld niets nostalgisch te vinden.

In het interieur is elke band met het verleden ver te zoeken, het oogt bijzonder futuristisch. Dat geldt ook voor de ‘suicide doors’ en de zonnecellen op het dak. Wat de plannen zijn van Citroën met de Revolte is nog niet bekend maar we hopen meer te horen van deze 2CV-revival in de toekomst.