Het merk Bentley heeft uitbreidingsplannen met de Mulsanne. Naast de sedan komen er ook een cabriolet en coupé van het nieuwe model. Die moeten de Azure en de Brooklands vervangen.

Tegen de Britse pers liet Ulrich Eichhorn, hoofd Engineering, zich ontvallen dat het merk plannen heeft om, net als bij de Bentley Continental, meerdere uitvoeringen van de Bentley Mulsanne uit te brengen. Dat wordt overigens lange termijn-werk, aangezien de te vervangen modellen – de Arnage sedan, Brooklands Coupé en Azure cabriolet – nog tot en met dit jaar worden geproduceerd. Vanaf 2010 worden de productielijnen aangepast om in het derde kwartaal de eerste Mulsanne sedan voor de verkoop te bouwen.

De auto is er echter al klaar voor. Eichhorn zegt: “Voor deze auto hebben we de prestaties, het vakmanschap en de kwaliteit van de Arnage onder de loep gelegd, en verbeterd op elke manier die mogelijk is. We hebben een auto van de hoogst mogelijke kwaliteit gemaakt.” Het ligt dan ook voor de hand dat de vernieuwde V8-motor ook in de nieuwe cabrio en coupé wordt geplaatst. Hetzelfde geldt voor de technologie waarmee performance en verbruik zijn geoptimaliseerd.

Eerder liet het luxe-merk weten aan De Telegraaf dat een verlengde versie van de Mulsanne, zoals de Arnage die kende, niet in de planning zit. Wel wil het merk dit in overweging nemen bij een speciaal verzoek van klanten.