Hyundai heeft op de autoshow van New York de Sonata Hybrid onthuld. De sedan kan tot een snelheid van 100 km/u volledig elektrisch rijden.

Hyundai presenteert voor de Amerikaanse markt de Sonata Hybrid. Het is de eerste hybride van het Koreaanse merk in de Verenigde Staten. De Sonata onderscheidt zich met een lithium polymeer-batterijpakket. Alle concurrenten maken gebruik van de zwaardere en minder efficiënte nikkel metaal hydride batterijen.

Het hybridesysteem van Hyundai is parallel van opzet. De auto kan volledig op elektriciteit rijden, tot een snelheid van 100 km/u. Alleen de brandstofmotor gebruiken kan ook maar in de praktijk werken de twee motoren meestal samen. Dan genereert de Sonata Hybrid een vermogen van 209 pk en een koppel van 265 Nm.

Hyundai geeft een gemiddeld verbruik – volgens de Amerikaanse meetmethode – op van 6,0 l/100 km (1 op 16,6). De Sonata Hybride weegt door het accupakket zwaarder dan een benzineuitvoering maar is zo’n 120 kilogram lichter dan de Ford Fusion Hybrid, een van de belangrijkste concurrenten op de Amerikaanse markt. Ook de Toyota Camry Hybrid, Nissan Altima Hybrid en Lexus HS 250h vissen in deze vijver. De Sonata komt in aangepaste vorm als i40 naar Europa maar de hybrideuitvoering blijft zeer waarschijnlijk voorbehouden aan de Amerikanen.