AutoRai 2009

De AutoRai in 2011 vindt plaats van 12 tot en met 23 april met de vertrouwde merkenstands. De belevingswerelden van de vorige AutoRai keren niet terug.

De AutoRai, die van 12 tot en met 23 april 2011 plaatsvindt, keert weer terug in z’n vertrouwde vorm met merkenstands. De crisisoplossing in 2009 met belevingswerelden krijgt geen vervolg. De Rai werkt aan een nieuw concept dat de kosten voor importeurs zo laag mogelijk houdt.

De Rai heeft besloten de belevinsgwerelden te laten voor wat ze zijn na een evaluatie onder bezoekers en importeurs. Die zien meer in merkenstands, waarbij de identiteit van de verschillende automerken veel beter naar voren komt. De AutoRai 2009 straalde toch vooral soberheid uit maar het was de enige oplossing om de show door te laten gaan.

De hoge deelnamekosten waren voor veel importeurs het belangrijkste struikelblok in het crisisjaar. Automobiel Management meldt dat de Rai terug wil naar merkenstands en daarom samen met de Opel-importeur een modulair standconcept ontwikkelt dat goedkoop kan worden ingezet. Uiteraard kunnen de merken er ook voor kiezen om de fabrieksstand te gebruiken. Het is nog niet bekend hoeveel automerken al hebben toegezegd voor de editie van 2011.