De Dodge Caliber met het nieuwe dashboard en de nieuwe motoren staat vanaf heden bij de dealers. De basisuitvoering is verkrijgbaar vanaf 19.990 euro.

Speciaal voor de Europese markt heeft Dodge het dashboard van de Caliber ‘ingrijpend verbeterd’. Al vanaf het basismodel worden nu zacht aanvoelende, kwalitatief hoogwaardige materialen toegepast. Daarnaast is de cross-over, met kenmerken van een MPV en SUV, voorzien van een 2.0 liter benzinemotor die goed is voor 156 pk. Dodge geeft een brandstofverbruik van 7,4 l/100 km op (1 op 13,5), voor de uitvoering met CVT 8,0 l/100 km (1 op 12,5).

Liefst zes uitvoeringen zijn verkrijgbaar: de Base, Raw, SE, Sport, SXT en Luxury. De Caliber Base heeft onder meer ESP, Hill Start Assist, 17 inch wielen, elektrisch bedienbare ramen en elektrisch verstelbare en verwarmbare spiegels. Deze Caliber is verkrijgbaar vanaf 19.990 euro. De Raw-uitvoering is daarnaast voorzien van een radio/dvd/cd-speler met vier luidsprekers.

De SE is gelijk aan de Caliber Raw maar kan daarnaast voorzien worden van opties. De Caliber Raw en SE staan vanaf 20.490 euro in de prijslijst. Bij 25.990 euro beginnen de prijzen voor de Caliber SXT. Deze heeft aanvullend onder andere cruise control, mistlampen voor, een lederen stuurwiel met audiobediening en 17 inch aluminium velgen.

Je vraagt je af waarom de SXT in de lijst staat, want de Caliber Sport is nog completer uitgerust maar voor deze uitvoering betaal je slechts (vanaf) 23.490 euro. De standaarduitrusting van de Sport omvat bijvoorbeeld aanvullende zijairbags voor, bluetooth-telefonie, stoelverwarming en 18 inch aluminium velgen.

Voeg daar de CVT-transmissie, lederen bekleding, navigatiesysteem en zesvoudig verstelbare voorstoelen aan toe en je hebt, vanaf 28.990 euro, het topmodel de Dodge Caliber Luxury. In een later stadium komt er een Caliber voorzien van 2.1 dieselmotor met common-rail inspuiting op de markt. Hiervan zijn nog geen prijzen bekend.