Sloopregeling loopt af

Woensdag aanstaande is de laatste dag dat gebruik gemaakt kan worden van de nationale sloopregeling. Subsidie-aanvragen moeten vóór 17 uur zijn ingediend.

De sloopregeling wordt woensdag 21 april om 17 uur afgesloten. Dat maakt demissionair minister Tineke Huizinga (Vrom) later vandaag bekend, zo heeft haar woordvoerder laten weten. De reden is dat het geld voor de regeling op is.

Niet alleen auto’s die nu gereed zijn om de showroom uit te rijden komen nog in aanmerking. De regeling kan ook nog worden gebruikt voor nieuwe auto’s met een levertijd van maximaal 6 maanden. De slooppremie kan worden bemachtigd zolang de subsidie-aanvraag woensdag vóór 17 uur binnen is bij Agentschap NL, voorheen Senter Novem.

In totaal bevatte de pot voor de sloopregeling 85 miljoen euro. Ondanks oproepen van de autobranche om de sloopregeling te verlengen is het einde nu definitief in zicht. Ongeveer 80.000 mensen hebben gebruik gemaakt van de subsidie, bedoeld om oude auto’s voor sloop aan te bieden bij aanschaf van een jongere, schonere auto.