Na de nieuwe Volkswagen Sharan komt Seat met de nieuwe Alhambra. Nummer twee van de eeneiige tweeling komt na de zomer op de markt.

Zoals verwacht volgt na de Volkswagen Sharan de nieuwe Seat Alhambra. De auto is technisch en optisch vrijwel identiek aan zijn broertje. Het merk kreeg alleen de mogelijkheid om de achterlichtunits, koplampen en grille lichtjes te hertekenen. Seat spreekt in het begeleidende persbericht van Seat-DNA in het ontwerp maar de Spaanse fabrikant gaat daarmee aan de werkelijkheid voorbij.

Seat belooft dat de nieuwe Alhambra, die na veertien jaar z’n voorganger aflost, een sportief karakter heeft en veel rijplezier biedt. Met een lengte van 4,85 meter is de nieuweling 22 centimeter langer dan z’n voorganger. Met vijf stoelen in gebruik biedt de MPV maar liefst 885 liter bagageruimte. Wanneer je de achterstoelen verwijdert groeit de laadruimte zelfs naar 2.297 liter.

Net als z’n Volkswagen-broer wordt de Seat leverbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren. De 1.4 TSI met 150 pk trapt het gamma af. Er is ook nog een 2.0 TSI met 200 pk. De dieseluitvoeringen zijn in ons land waarschijnlijk het meest populair. Seat biedt keuze uit een 2.0 met 140 of 170 pk. Optioneel of standaard – afhankelijk van de motor – levert Seat de zeventraps DSG-automaat. Na de zomer staat de nieuwe MPV in de showrooms, prijzen zijn nog niet bekend.