Volkswagen presenteert op de handelsbeurs in Hannover de Milano Taxi. Die geeft een knipoog naar vroegere taxi’s in Milaan en laat tegelijkertijd de taxi van de toekomst zien.

De Volkswagen Milano Taxi is een compacte MPV die is ontwikkeld als taxi. Het hoge en slechts 3,73 meter lange ontwerp leent zich uitstekend voor vervoer van personen en bagage in grote steden. De Milano Taxi heeft binnenin voor de passagiers een touchscreen.

Onder de motorkap ligt een elektromotor met 85 kW (omgerekend 114 pk). De lithium-ion batterijen hebben een plaats gekregen onder de wagenbodem. Als deze helemaal zijn opgeladen dan kan de Milano Taxi 300 kilometer rijden. Volkswagen wil in 2013 de eerste elektrische auto’s op de markt brengen. Deze Milano Taxi is een studiemodel dat een blik geeft op ‘de taxi van de toekomst’.

De toekomst heeft in dit geval een nostalgisch tintje. Het ontwerp van de MPV is geïnspireerd op de Volkswagen Samba Bus uit de jaren ’50. De kleurstelling is een eerbetoon aan ‘modehoofdstad Milaan’. Groen/zwart was lang geleden de kleurcombinatie van de taxi’s in de Noord-Italiaanse stad. Die taxi’s waren overigens voornamelijk Fiats en Lancia’s.