Op de autoshow van Peking die deze week van start gaat laat Mercedes de CLS Shooting Break zien. Kijk er maar goed naar, want dit conceptmodel laat het design zien van de volgende generatie CLS.

De volgende generatie CLS komt begin 2011 op de markt en de Shooting Break die Mercedes in Peking laat zien moet het publiek alvast opwarmen. De getoonde auto is een coupé-achtige Estate maar tot aan de B-stijl is dit het ontwerp van de nieuwe CLS.

Mercedes heeft er nooit een geheim van gemaakt met een Shooting Break model op de markt te willen komen. Op basis van de CLS zou er dus zomaar een sportief gelijnde stationwagen kunnen verschijnen. De Duitsers willen eerst de reacties van het publiek peilen in Peking.

Mercedes geeft de nieuwe CLS een strak gelijnd front, in lijn met de rest van het gamma. De opmerkelijke vorm van de koplampen van het huidige model zien we niet meer terug. Uiteraard ontbreekt de LED-dagrijverlichting niet, die bij deze Shooting Break weer een andere vorm heeft dan we tot nu toe zagen bij Mercedes. Opvallend is verder dat de auto dezelfde vouw boven het achterwiel heeft als de E-Klasse.