Toyota werkt aan een hybride MPV die in 2011 op de markt moet komen. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei. Het is de eerste hybride van het Japanse merk die gebruik maakt van lithium-ion accu’s.

Toyota komt volgend jaar in Japan met een hybride MPV op de markt. Dat is een midi-MPV in het segment waar nu de Verso actief is. De hybride-uitvoering heeft net als de Verso de mogelijkheid tot het creëren drie zitrijen met in totaal zeven zitplaatsen maar wordt waarschijnlijk groter dan z’n broertje.

De MPV is volgens de Japanse krant de eerste hybride van Toyota die gebruik maakt van lithium-ion accu’s. Voor de Prius gebruikt Toyota nikkel metaalhydride accu’s, die een minder grote capaciteit hebben dan lithium-ion accu’s. Toyota achtte de techniek tot nu toe niet betrouwbaar genoeg om toe te passen in productiemodellen.

Wanneer de Japanse MPV eventueel naar Europa komt meldt Nikkei helaas niet. Op de autosalon van Genève in 2007 liet Toyota al eens een conceptcar voor een hybride MPV zien. Deze Hybrid-X Concept (foto’s) is in Toyota’s Europese designcentrum in Frankrijk ontworpen.