De aswolk uit de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull die het vliegverkeer al dagen lam legt zorgt nu ook voor problemen bij de BMW-fabrieken in Duitsland. De Duitse fabrikant wacht op de levering van onderdelen en legt daarom de productie voorlopig stil.

Niet alleen vliegtuigpassagiers ondervinden veel last van de vulkaanuitbarsting, ook bedrijven komen in de problemen omdat vluchten uitvallen. In de auto-industrie is BMW het eerste merk dat de productiebanden moet stilleggen omdat er een tekort is aan onderdelen.

De fabriek in Dingolfing legde gisteravond de productie stil. Er is een tekort aan elektronische onderdelen die per vliegtuig zouden worden aangeleverd. In Duitsland gelden nog altijd flinke beperkingen in het vliegverkeer, meer dan in Nederland.

Vandaag stopt volgens BMW ook de productie in Regensburg en morgen volgt de fabriek in München. Zo’n 7.000 auto’s worden nu later afgeleverd dan gepland. BMW hoopt vrijdag de productiebanden weer op te starten. Andere Duitse fabrieken, zoals die van Opel en Volkswagen, hebben nog geen tekort aan onderdelen.