Beijing C71

De Chinese autobouwer BAIC ging er vlak voor de verkoop van Saab vandoor met de ontwerprechten en productielijnen van de oude Saab 9-5. Zie hier het resultaat.

BAIC (Beijing Automotive Industry Corporation) kocht vorig jaar de productierechten- en apparatuur op van de Saab 9-3 en 9-5, vlak voordat GM zou beginnen met de ontmanteling van het merk. De Chinezen zijn direct aan de slag gegaan met het oude ontwerp en presenteren op de autoshow van Peking deze week het resultaat.

De auto is gedoopt tot Beijing C71 en bevindt zich nog in conceptfase. BAIC tekende het front opnieuw en verving de logo’s van de auto die dertien jaar in productie is geweest in Europa. De C71 is de grote ster van de Chinese autobouwer op de Beijing Motor Show.

Onderhuids blijft alles bij het oude. BAIC mag de Saab-motoren onder licentie produceren voor dit model. De dieselkrachtbronnen zitten daar niet bij, die brandstof is weinig populair in China. Over enkele jaren willen de Chinezen een elektrisch aangedreven uitvoering op de markt brengen. Wanneer dit allemaal moet gebeuren blijft nog even onduidelijk. Wel is zeker dat de ‘gefacelifte 9-5’ niet naar andere landen wordt geëxporteerd.