De geruchten gingen al een tijd maar Fiat heeft het nu officieel bekend gemaakt: Chrysler gaat op in Lancia. Behalve in Groot Brittannië verdwijnt Chrysler in alle Europese landen van de markt. Dat blijkt uit de presentatie van het vijfjarenplan van de Fiat Group voor Europa.

Lancia krijgt een nieuwe kans van moederbedrijf Fiat. Chrysler en Lancia worden samengevoegd, waarbij Lancia de Europese markt gaat bedienen en Chrysler de Amerikaanse. In Groot Brittannië blijft Chrysler wel bestaan, daar is Lancia op dit moment namelijk niet actief. De compacte modellen worden in Europa ontwikkeld en gebouwd en de grote modellen in de Verenigde Staten.

Voor Lancia betekent dit dat er een aantal nieuwe modellen op stapel staan. De nieuwe Ypsilon komt volgend jaar maar zal niet naar de V.S. worden geëxporteerd. De Musa verdwijnt eind 2012 en krijgt geen opvolger. Een jaar later valt het doek voor de Delta. Die wordt vervangen door een nieuw model dat in Amerika gebouwd gaat worden. Deze verschijnt als hatchback, sedan en stationwagen.

In 2013 komt er een nieuwe sedan voor het D-segment, de verlate opvolger van de Lybra. Deze auto wordt in Europa ontwikkeld en gebouwd en zal in de V.S. als Chrysler verkocht gaan worden. De nieuwe Chrysler 300C die voor 2011 op de kalender staat krijgt een Lancia-badge opgeplakt. De Phedra wordt in 2011 vervangen door de Grand Voyager. Ten slotte verschijnt er in 2013 nog een crossovermodel. Ook die auto wordt in de V.S. gebouwd.