Chevrolet Volt MPV5

Chevrolet onthult vandaag op de autoshow van Peking de Volt MPV5. Deze conceptcar laat zien dat de aandrijflijn van de elektrisch aangedreven Volt ook in andere soorten auto’s toegepast kan worden.

De Chevrolet Volt MPV5 biedt plaats aan vijf personen en 863 liter bagage. De auto is daarmee veel praktischer dan de Volt waarvan deze MPV is afgeleid. De MPV5 bevindt zich nog in de conceptfase maar Chevrolet geeft al gedetailleerde informatie vrij. De MPV is 4,58 lang en 1,61 meter breed.

De vormgeving leunt sterk op die van de Volt en de Orlando conceptcar. Chevrolet heeft de MPV5 zo aerodynamisch mogelijk gemaakt. Zo is de onderkant volledig vlak en zijn de achterlichten geribbeld voor een betere luchtstroom. Het dashboard nam Chevrolet grotendeels over uit de Volt.

De Voltec aandrijflijn bestaat uit een 111 kW (150 pk) sterke elektromotor en een 1.4 brandstofmotor die de accu’s oplaadt. De MPV5 kan met vijf personen aan boord 51,3 kilometer puur elektrisch rijden, daarna springt de brandstofmotor bij, die de actieradius verlengt naar 482 kilometer. De MPV bereikt een topsnelheid van 160 km/u. Of en wanneer we de productieversie kunnen verwachten is nog niet bekend.