De Skoda Yeti 1.2 TSI is door de ANWB Kampeer en Caravan Kampioen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2010. Het Tsjechische merk wint voor het tweede jaar op rij.

De Skoda Yeti 1.2 TSI mag zich de Trekauto van het Jaar 2010 noemen. Het ANWB-tijdschrift Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) heeft de SUV uitgeroepen tot overall-winnaar van de jaarlijkse verkiezing. Vorig jaar won Skoda ook al, toen met de Superb.

De Yeti is de winnaar van de A-klasse. In de B-klasse riep KCK de Mazda 3 2.2 CiTD tot winnaar uit. De Volkswagen Golf Variant 1.4 TSI met DSG-automaat pakt de overwinning in de C-klasse en de Skoda Superb Combi 1.8 TSI schrijft de D-klasse op z’n naam. De Renault Scenic TCE 130 wint bij de MPV’s en de beste vierwielaangedreven trekauto is volgens de ANWB de BMW X1 2.0d Xdrive automaat.

De kandidaten zijn op de testbaan van Daf in Sint Oedenrode twee dagen lang aan de tand gevoeld. De capaciteiten van de trekauto’s werden beproefd op verschillende soorten wegdek, hellingen en in slingerproeven. Daarnaast keek het testpanel naar het ‘vakantiegemak’ van de auto – waaronder zaken als functionaliteit en comfort vallen.