Ford laat op de Beijing Motor Show de Start Concept zien. Dit guitige stadsautootje is slechts een aantrekkelijke verpakking voor de nieuwe 1.0 Ecoboost-motor van Ford.

De nieuwe 1.0 driecilinder turbomotor van Ford maakt op de autoshow van Peking zijn debuut in de Start Concept. De compacte Ecoboost krachtbron is bijna productierijp en vindt daarna snel zijn weg naar diverse compacte modellen van Ford.

De CO2-uitstoot bedraagt ‘minder 100 g/km’ maar verder wil Ford nog niet veel kwijt over de nieuwe motor. Het merk meldt wel dat de driecilinder in de Start Concept is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Start Concept is de eerste ‘echte’ conceptcar van Ford in drie jaar tijd. Het is geen designstudie voor toekomstige Fords, de auto lijkt dan ook in niets op de huidige modellen van het merk. Het interieur is minimalistisch en voorzien van een interactief scherm waarop de meeste functies zijn te bedienen. Dat kan overigens ook met een smartphone. De Start Concept is vanaf vandaag te bewonderen op de autoshow van Peking.