BMW heeft aan de vooravond van de autoshow van Peking de Concept Gran Coupé onthuld. Dat is een studiemodel voor een vierdeurs coupé. Hebben we dat niet eerder gezien?

De Design Night voorafgaand aan de Beijing Motor Show was het toneel van de onthulling van de BMW Concept Gran Coupé. BMW laat nog niet doorschemeren wat de plannen zijn met dit model, maar knipoogt indirect naar de aankomende Audi A7 en Mercedes CLS.

BMW liet in 2007 al de Concept CS zien, ook een vierdeurs coupé al was dat model nog een maatje groter dan de Concept Gran Coupé. Het nieuwe studiemodel is ook geen kleintje met een lengte van zo’n vijf meter. De Gran Coupé heeft veel weg van de fraaie 5-serie maar is tien centimeter lager dan dat model.

De vierdeurs coupé heeft een opvallend lange wielbasis en een korte overhang aan de voorkant. Over de aandrijving van het studiemodel doet BMW geen mededelingen, het is dan ook een designstudie. Of BMW daadwerkelijk met een vierdeurs coupé op de markt komt moeten we nog even afwachten. De ontwikkeling van de CS werd stopgezet vanwege de crisis maar die lijkt nu wel zo’n beetje voorbij te zijn. Dus: laat maar komen!