Lamborghini komt speciaal voor de Chinese markt met de Murciélago LP670-4 SV China Limited Edition. Van deze uitvoering worden slechts tien exemplaren gebouwd die allemaal naar China gaan.

Lamborghini laat op de autoshow van Peking de Murciélago LP 670-4 Super Veloce China Limited Edition zien. Dat is een gelimiteerde oplage van slechts tien stuks op basis van de LP 670-4 SV, speciaal voor de Chinese markt. Het Italiaanse sportautomerk bouwt slechts tien stuks van de China Limited Edition.

Wat is er dan zo bijzonder aan deze uitvoering? Eigenlijk niet zo veel, de auto heeft oranje striping op het koetswerk. Volgens Lamborghini stelt de streep een uitbarstende vulkaan voor. De asgrijze carrosseriekleur hoort ook bij deze speciale versie. Wat dat betreft hadden ze ‘m beter Iceland Limited Edition kunnen noemen.

Alle tien de eigenaren krijgen een speciale plaquette in het interieur met daarop hun naam en het nummer van de oplage. De technische specificaties zijn gelijk aan die van de SV. Dat betekent dat achterin de 6,5 liter grote V12 met 670 pk ligt, goed voor een sprintje van 0 naar 100 km/u in 3,2 seconden. De topsnelheid bedraagt op 342 km/u.