Audi heeft alle uitvoeringen van de A3 een bescheiden facelift gegeven. De prijzen van de compacte middenklasser blijven gelijk. De auto zal voortaan leverbaar zijn in nieuwe lakkleuren en met een geavanceerde parkeerassistent.

De uiterlijke aanpassingen van de Audi A3 hatchback, Sportback en Cabriolet zijn gering te noemen. Het rasterwerk van de grille en de afwerking van de B-stijl zijn voortaan uitgevoerd in zwarte hoogglanslak. Een subtiele chroomstrip siert nu de deurgrepen en de luchtinlaten aan de voorzijde. De buitenspiegels zijn gestroomlijnder. De achterkant heeft een nieuwe diffuser. Daarnaast kunnen kopers kiezen uit vier extra, nieuwe lakkleuren en nieuwe lichtmetalen velgen. De fabrikant meldt dat het interieur is ‘opgewaardeerd’ door hoogwaardiger materialen en afwerkingsaccenten in aluminium.

Een belangrijke verbetering is de beschikbaarheid van een geavanceerde parkeerassistent. Deze herkent, bij een snelheid tot 30 km/u, niet alleen parkeervakken parallel aan de rijbaan maar ook de vakken die daar haaks op staan. De bestuurder kan zo’n parkeervak selecteren, waarna de auto daar automatisch inparkeert. De bestuurder hoeft hierbij alleen de voetpedalen te bedienen.

De nieuwe A3-modellen zullen verkrijgbaar zijn met zowel vier benzine- als vier dieselmotoren. De benzine krachtbronnen lopen qua vermogen uiteen van 102 pk tot en met 265 pk; laatstgenoemde is bedoeld voor de sportieve Audi S3. De dieselmotoren hebben een vermogen tussen de 105 en 170 pk. De 1.6 TDI met start/stop-systeem heeft een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km. Alle motoren beschikken over directe brandstof inpuiting en turbotechnologie.

In juni staan de nieuwe A3-modellen in de Audi-showrooms. De prijzen blijven ongewijzigd. Dat betekent dat de vanafprijs dan nog steeds 24.675 euro zal zijn, inclusief btw en BPM.