Het Japanse merk Infiniti plant een nieuw instapmodel. Daarbij onderzoekt het merk of het model op de basis van de nieuwe Mercedes A- en B-klasse gebouwd kan worden. Zelfs productie in dezelfde fabriek is een optie.

Nu de technische samenwerking tussen Daimler en Nissan-Renault een feit is, wil ook Renault-dochter Infiniti daarvan profiteren. Volgens het Duitse magazine Auto Motor und Sport onderzoekt Infiniti of het Mercedes-platform van de A- en B-klasse geschikt is voor een nieuw instapmodel. Daarmee zou Infiniti de concurrentie willen aangaan met auto’s als de Audi A3 en de Lexus CT 200h.

De Mercedes-Benz A- en B-klasse worden geproduceerd in het Duitse Rastatt. Vanaf 2011 lopen twee varianten van de nieuwe A- en B-klasse van de band in een nieuwe fabriek in Kecskemet, nabij Budapest. Volgens AMS rekent Infiniti ook na of het voordelig zou zijn om gebruik te maken van dezelfde Hongaarse fabriek. Het is onbekend wanneer de productie van het Infiniti-model van start zou moeten gaan. De nieuwe Mercedes B-klasse wordt eind 2011 verwacht en de nieuwe A-klasse volgt in 2012.

Bij het aangaan van de samenwerking deelden Daimler en Nissan-Renault mee dat gekeken zou worden naar de ‘mogelijkheid om Infiniti en Mercedes-Benz gezamenlijk te laten profiteren van modules en componenten’, waaronder onderdelen voor elektrische auto’s. Als eerste werd gesproken over het leveren van Mercedes-motoren aan Infiniti.