Cadillac-dealer Kroymans

De belastingdienst heeft een claim van 54 miljoen euro neergelegd bij de curatoren van Kroymans. Dat maakt De Telegraaf op uit het tweede faillissementsverslag van de auto-importeur.

De curatoren van de failliete importeur Kroymans hebben een claim van 54 miljoen euro van de belastingdienst ontvangen. Alleen al aan omzetbelasting is de staat 28 miljoen euro misgelopen. Verder gaat het om nooit afgedragen motorrijtuigenbelasting van auto’s uit de pool, loonheffing en BPM.

In april vorig jaar werd al bekend dat Kroymans de ontvangen BPM van nieuwe auto’s in de maanden voor het faillissement niet meer afdroeg aan de belastingdienst om het hoofd boven water te houden. Toen werd gesproken van zo’n tien miljoen euro aan misgelopen BPM-inkomsten voor de staat.

De curatoren hebben inmiddels 4.900 auto’s uit de oude Kroymans-voorraad alsnog verkocht. Dat heeft 64 miljoen euro opgeleverd. Vooral de vloot van Cadillacs en Alfa Romeo’s was behoorlijk uit de hand gelopen. Kroymans kon de beloofde verkoopaantallen niet waarmaken maar nam de auto’s intussen wel af van de fabriek waardoor de voorraden bleven groeien. Intussen heeft Cadillac nog steeds geen nieuwe importeur maar daar wordt aan gewerkt.