Zagato heeft meer informatie en beeldmateriaal van de Alfa Romeo TZ3 Corsa vrijgegeven. De unieke sportcoupé – er wordt slechts een exemplaar gebouwd – beschikt over een 4.2 V8 met 425 pk.

Zagato heeft dit weekend op het concours d’elegance van Villa d’Este aan het Italiaanse Comomeer de TZ3 Corsa onthuld. Het designhuis liet eerder al een plaagfoto van de bovenkan zien maar was nog bijzonder zuinig met informatie. Nu weten we meer.

Het chassis is vervaardigd uit koolstofvezel en de carrosserie is van aluminium waardoor de TZ3 Corsa slechts 850 kilogram weegt. De coupé biedt plaats aan twee personen. Achter de twee inzittenden ligt een 4.2 V8-motor met 425 pk. Deze krachtbron is gekoppeld aan een sequentiële automaat met zes versnellingen.

De TZ3 Corsa bereikt desgewenst een topsnelheid van 300 km/u en sprint in ‘minder dan 3,5 seconden’ van 0 naar 100 km/u. De productie blijft beperkt tot slechts een exemplaar. De Duitse Alfa Romeo Zagato-verzamelaar Martin Kapp gaf Zagato opdracht deze auto te bouwen, ter ere van het honderd jarig bestaan van Italiaanse merk.