Opel heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over de sluiting van de fabriek in Antwerpen. De werknemers krijgen een vertrekregeling aangeboden en er wordt gekeken naar een nieuwe eigenaar voor de productiefaciliteit.

Opel en de vakbonden zijn het eens geworden over een sociaal plan voor de werknemers van de Opel-fabriek in Antwerpen. De productiefaciliteit moet dicht vanwege de grote reorganisatie bij Opel. Aan alle werknemers wordt een vertrekregeling aangeboden.

Opel verwacht dat ‘een groot deel’ van de arbeiders akkoord gaat met het aanbod en voor juni vertrekt. Het merk gaat met een deel van de overgebleven werknemers een werkgroep vormen die op zoek gaat naar een nieuwe investeerder voor de Antwerpse fabriek.

Als de werkgroep erin slaagt een nieuwe bestemming te vinden dan worden de werknemers overgeheveld naar de nieuwe eigenaar. Mocht de zoektocht op niets uitlopen dan moet het overige personeel vertrekken, tegen dezelfde voorwaarden als de eerder opgestapte werknemers. Opel CEO Nick Reilly prijst de fabriek alvast aan: “De fabriek staat op een A-locatie in de haven van Antwerpen en is interessant voor vele partijen.” Wie biedt?