Chevrolet Camaro Zuid Korea

In bijna alle landen waar Daewoo actief was is de merknaam een aantal jaar geleden vervangen door Chevrolet. Niet op thuismarkt Zuid-Korea, daar is Daewoo nog altijd een grote speler. Chevrolet maakt nu alsnog z’n entree in Zuid Korea maar Daewoo blijft bestaan.

Chevrolet betreedt in 2011 de Zuid-Koreaanse markt. Dat heeft het merk bekend gemaakt bij de start van de autoshow in de stad Busan. Uit marktonderzoek blijkt dat slechts de helft van de Koreanen bekend is met het merk Chevrolet maar dat tachtig procent het logo kent.

Daar moet verandering in komen. Chevrolet komt volgend jaar op de markt met verschillende modellen, waaronder de Camaro. Daarmee willen de Amerikanen een sportief imago opbouwen in Zuid-Korea. In tegenstelling tot alle andere markten waar Chevrolet actief is verdwijnt Daewoo niet.

Volgens General Motors, het moederbedrijf van Daewoo en Chevrolet, kunnen de merken prima naast elkaar bestaan. Welke modellen Chevrolet gaat voeren is nog niet helemaal duidelijk. Auto’s als de Cruze, Spark en Lacetti worden in Zuid Korea als Daewoo geleverd. Het lijkt dan ook vooral een tussenstap voor General Motors om de naamsbekendheid van Chevrolet te verbeteren. Over een aantal jaar dragen alle Daewoo’s in Zuid Korea misschien wel de bekende gouden strik.