De belastingmaatregelen om de aankoop van ‘groene’ auto’s te stimuleren is zo succesvol dat er een begrotingstekort ontstaat. Onder politici gaan er daarom stemmen op om de populaire maatregel nu alweer aan te passen – of zelfs af te schaffen.

Sinds begin dit jaar hoeft voor de categorie ‘zeer zuinige auto’s’ geen motorrijtuigenbelasting meer te worden betaald. Daarnaast krijgen kopers BPM-korting. Zeer zuinige auto’s zijn benzine- en dieselmodellen die per kilometer minder dan 110 respectievelijk 95 gram CO2 uitstoten. Zakelijke rijders hoeven slechts het lage tarief van 14 procent bij hun fiscale inkomen op te tellen. Deze belastingmaatregelen zijn dus erg aantrekkelijk voor een grote groep consumenten.

En dat is te merken. Volgens branchevereniging Bovag is inmiddels een op de vijf nieuw aangeschafte auto’s een belastingvrij model. Er zijn in de eerste 6 maanden van dit jaar al evenveel van deze modellen verkocht als in heel 2009. Koploper is de Toyota Aygo; hiervan zijn 9.142 stuks de showroom uitgereden. Zijn broertjes Peugeot 107 en Citroën C1 volgen. Ook de zuinige varianten van de Volkswagen Polo en Fiat Panda scoren goed.

De regeling is daarmee een immens succes, zou je zeggen. Maar daar denken sommige politici anders over: er komen immers minder belastingcentjes binnen. Volgens berekeningen van het Financieel Dagblad is de staat al meer dan 34 miljoen euro aan belastingen ‘misgelopen’ – het bedrag dat elders op de begroting werd gecompenseerd. En dat bedrag heeft alleen betrekking op de motorrijtuigenbelasting; daarnaast komt er minder binnen aan BPM en bijtelling voor leaserijders.

In de politiek gaan nu stemmen op om de succesvolle regeling aan te passen. De miljoennota uit 2009 biedt de ruimte voor bijstelling, bijvoorbeeld door de CO2-limiet aan te scherpen. In het FD zegt VVD-parlementariër Anne Mulder: “Belasting hef je primair om inkomsten te genereren, niet om gedrag te veranderen.” Voor haar partij – die hoogstwaarschijnlijk in de nieuwe regering komt – is zelfs afschaffing van de regeling een optie.

Dat kan betekenen dat autokopers die nu voor een belastingvrij model kiezen, daar volgend jaar weer belasting over moeten gaan betalen. Dit roept de vraag of de overheid wel betrouwbaar is. Zwalkend beleid komt de automarkt niet ten goede. En hoe zit het met een schoner milieu? Want was de stimulering van zeer zuinige auto’s niet bedoeld om tot een lagere CO2-uitstoot te komen?