Pagani bouwt een unieke Zonda. De HH is een roadster waarvan slechts een exemplaar wordt geproduceerd. Met een aantal van zulke op maat te leveren modellen sluit de Italiaanse supercar-fabrikant de ontwikkeling van de Zonda-reeks af.

Officieel zou de speciale editie Pagani Zonda Tricolore het laatste model zijn van de Zonda-supercar. Maar Pagani kan het niet laten. Er komen in ieder geval nog een aantal ‘one-off customs’ die op speciaal verzoek van klanten op maat worden gebouwd.

Een daarvan is de Zonda HH, waarvan Pagani nu computer-afbeeldingen heeft vrijgegeven. De roadster is uiterlijk gebaseerd op de Zonda en wordt uitgevoerd met de motor die ook in de Cinque ligt. Dat is een V12 van AMG met een inhoud van 7,3 liter die goed is voor 678 pk. De Zonda HH krijgt een conventionele, handmatige zesbak.

Om snelheid te bevorderen wordt de krachtbron gecombineerd met lichtgewicht materialen. Zo staat de HH op een chassis van koolstofvezel en titanium. De wagen weegt net iets meer dan 1.200 kg. Hoewel door Pagani geen prestatiecijfers worden verstrekt, circuleren waarden als 3,0 tot 3,4 seconden voor de 0-100 km/u-sprint. Niet slecht!

De Pagani Zonda HH wordt in de prachtige ‘Monterey Blue’ lakkleur gespoten en voorzien van enkele gele accenten. De grote uitlaat, waar vier pijpen op uitkomen, krijgt een titanium coating. De HH zal andere luchtinlaten hebben dan de standaard Zonda.

Pikant detail is dat de opdrachtgever een Amerikaan is. Het zou te duur en ingewikkeld zijn om de roadster naar de Verenigde Staten te importeren want de Zonda wordt daar officieel niet verkocht. De supercar wordt daarom afgeleverd in Zwitserland, waar de koper ongetwijfeld nog een mooie chalet en/of bankrekening heeft. Mogelijk valt de HH door het publiek te bewonderen tijdens de Autosalon van Parijs, begin oktober.