De Seat Ibiza 1.2 TDI Ecomotive wordt nog aantrekkelijker. De auto was al vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en BPM. Zakelijke rijders hoefden slechts 14 procent bij te tellen. Nu verlaagt Seat ook nog eens de aanschafprijs met 800 euro.

De belastingvrije Seat Ibiza is voortaan verkrijgbaar vanaf 14.595 euro. Voor dit bedrag krijg je de driedeurs SC mee in de Reference-uitrusting. De prijzen voor de vijfdeurs Ibiza beginnen bij 14.995 euro en voor de stationwagon ST bij 15.995 euro.

Deze prijzen zijn extra aantrekkelijk omdat er geen motorrijtuigenbelasting of BPM bovenop moet worden betaald: de Ibiza 1.2 TDI Ecomotive is daarvan vrijgesteld dankzij de lage CO2-uitstoot (89 g/km) en het zuinige brandstofverbruik (gemiddeld 3,4 l/100 km of 1 op 29,4). De dieseltank moet zo weinig bijgevuld worden dat het omslagpunt om over te schakelen van een benzineauto naar deze diesel op 0 (nul) km ligt. Ook voor leaserijders is het model extra aanlokkelijk: zij hoeven slechts 14 procent bij hun fiscale inkomen op te tellen.

Seat stelt dat de Ibiza-reeks het meest zuinige diesel-aanbod op de Nederlandse markt vormt. Naast de belastingvrije Ibiza verkoopt het merk ook twee Ibiza’s met een 1.6 TDI common-rail motor.