De productie van de Citroën C3 Pluriel is gestopt. De guitige cabriolet gaat uit productie omdat de C3 inmiddels een opvolger heeft gekregen.

De Citroën C3 Pluriel is niet meer. De cabriolet is door Citroën na zeven jaar uit productie genomen. Het merk ziet geen reden om de auto langer te produceren nu het donormodel, de C3, is vervangen door een nieuw model op een ander onderstel.

Citroën produceerde bijna 110.000 exemplaren van de eigenwijze cabriolet. In zeven jaar tijd kreeg het model nooit een facelift. Wel verscheen in 2008 een Charleston-uitvoering van de Pluriel, uitgevoerd in de klassieke Charleston-kleuren van de 2CV.

Bijzonder aan de Pluriel is de dakconstructie. De dak liet zich over de hele lengte van de auto openen maar de dakbogen moest je handmatig verwijderen. Die waren te groot om mee te nemen en dat was dan ook het belangrijkste nadeel van de gekke constructie. Of er een opvolger komt is nog niet bekend, hoewel de geruchten over de komst van een DS3 Cabriolet wel steeds groter worden. We wachten af.